26 december 2010

Hemlängtan.

Tänk vilken skillnad det är mellan att längta från något och att längta till något.
Förr om åren när jag åkt hem har det alltid känts jobbigt att åka tillbaka, jag har alltid haft känslan av att jag vill stanna, inte vill lämna familjen..
Nu, nu vill jag hem, fast hem till mig.. självklart skulle det vara härligt om familjen fanns närmare, men det är inte jobbigt på samma sätt nu.. Nu längtar jag till Kristinehamn, jag längtar till mitt jobb, mina vänner och mitt hem..

Tacksam över att ha fått vara hemhemma några dagar, umgås med familjen, krama och pussa på dem, ljuvligt!
Julafton var underbar! Den bästa julafton på många år! Mys mys mys med familj och släkt..härligt

Men nu är det dags att packa väskan, lämna norrland och återse mitt kära värmland..hem igen.
Hem till mitt fantastiska jobb, mina toppenvänner och min fina lägenhet..hem helt enkelt.

9 december 2010

Ärlighet.

Ärlighet vara längst, eller hur?
Det är något jag har varit kass på..ärlighet...att våga ta tag i saker som blivit fel och göra rätt, att säga rätt och be om förlåtelse..jag har varit för feg..och det har förstört så mycket, så många relationer och drömmar.. 
Konflikträdsla och rädsla för att ha sårat en annan människa har gjort att jag flytt ifrån det jag vet blivit fel för att försöka stoppa huvudet i sanden och inte se bakåt..men vänner, tiden kommer ikapp! 
Dags att göra rätt för sig, be om förlåtelse och ta sanningen med sig.. så är det och så ska det alltid vara. Det är tid för sanningen nu!

Ärlighet varar längst..det är verkligen så! Alltid är det så.. ärligheten.. "Sanningen skall göra er fria"

Får lyfta blicken och se mot sanningen själv, Jesus..


5 december 2010

Glädje, tacksamhet och så är jag stolt! Mia, en av de finaste tjejerna jag träffat, predikade i kyrkan idag, och gjorde det så bra!
Om väntan, om Guds enorma kärlek till oss..underbart!
Jag känner mig så glad, hon gick emot sina egna känslor av rädsla och osäkerhet och bara gjorde det.. vilket föredöme! Mia är någon att se upp till, verkligen!

Nu sitter jag och tar det lugnt en stund, har en rätt intensiv söndag framför mig ändå, men det gillar jag!

Idag när jag promenerade hem från kyrkan mötte jag Johnny och Karin, de kommer från Bollsta, min hemby..jag började nästan gråta! Det kändes så härligt att träffa någon hemifrån! Det är Johny och Karin som gjort att jag bor i denna fantastiska lägenhet och de är bara sådär härligt bra människor.. Ljuvligt att möta dem, Karin gick ur bilen och kramade om mig, och jag kände mig så hemma.. åh, gråter bara av tanken, insåg först när jag såg henne vilken hemlängtan jag börjar få.. snart! Snart får jag komma hem och krama om min familj..2 månader sedan, nu är det dags!

3 december 2010

Glädje!

Jag sitter i min soffa i min fina lägenhet och bara njuter. 
Tittar jag ut genom fönstret i vardagsrummet ser jag solen försöka slå igenom sina strålar genom en snömolnsfylld himmel. Vilken bild egentligen..ljuset är alltid starkare än mörkret! Ju mer jag tittar mot ljuset på himlen desto mer fylls mina ögon av ljus.. 
Så är det med Jesus..ju mer jag tittar på Jesus, desto mer fylls jag av Honom..underbart!

Haft fina Lena här på frukost idag, hon är en underbar människa verkligen, åh vad jag tycker om henne. 

Har förmånen att få arbeta som medarbetare i en tokbra församling, vilken glädje! 

Om en timme bjuds jag på mat hemma hos härliga människor och jag känner mig så tacksam..tacksam över alla människor jag får möta, vilken förmån!